PATATES SALATASI -2
Kategori: (MEZE-SALATA TARİFLERİM) yazan: Meltem tarih: 24-02-2010
Annemin yaptığı Patates tarator tarifinden yola çıkarak kuzenimiz Öner için hazırladığım salatanın beğenilmesi nedeniyle aynı salatayı kalp kalıpta Sevgililer günü kahvaltımız için hazırladım.Nedense kalp şeklinde fotoğraflamayı atlamışız.Siz istediğiniz kalıpla hazırlayabilirsiniz.
Sevgiyle kalın,


Malzemeler:
5 adet orta büyüklükte patates
5 çorba kaşığı mayonez
1 silme çorba kaşığı yoğurt
1/3 demet dereotu
1/3 demet maydonoz
1 adet büyükçe havuç
1 tatlı kaşığı karabiber
Yeterince tuz
Üzeri için:
1 su bardağı haşlanmış mısır (conserve kullanacaksanız 1 kutu)
Kuru Nane
Pul biber
Yaplışı:
Patatesleri güzelce yıkadım genişçe bir tencereye aldım üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave ettim patatesler yumuşayoncaya kadar haşladım.Patatesler sıcakken el blender ile pure haline getirdim.Püreyi soğumaya bıraktım.
Dereotu ve maydonozu ayıkladım yıkadım ve incecik doğradım.
Havucu yıkadım kabuklarını kazıdım ve rendeledim.
Büyükçe cam bir kasede tüm malzemeyi karıştırdım.
Cam baton kek kalıbının içine yanlardan sarkacak şekilde streç film serdim.Üzerine mısırları yaydım.Üzerine hazırladığım karışımı ilave ettim.Kaşığın tersi ile bastırarak harcın eşit miktarda kalıba yayılmasını sağladım.Üzerini sarkan streç uçlar ile kapladım.Bir gece buzdolabında dinlenmeye bıraktım.
Servis öncesi,kalıbı servis tabağına ters çevirdim.Üzerindeki streci aldım ve pulbiber,nane serpiştirdim.Dilim dilim servis yaptım.
Afiyet olsun,
Daha önce paylaştığım patates salatas tarifim için buraya
Patates çanağında havuç salatası için buraya tıklayın.











Meltemim süper görüntü:))ellerine sağlık canım,cuma günü misafirlerim için iyi bir fikir oldu:))öpüyorum canım..
İncicim çok teşekkür ederim:)
Tadan herkes çok beğendi tavsiye ediyorum canım:)
Şimdiden kolaylıklar diliyorum.
Sevgiler…
meltem cok nefiss görünüyor kesin tadıda cok güzeldir. ellerine saglık emegine saglıkk:) sevgilerr
Aytülcüm beğenmen beni mutlu ett:)
Çok teşekkürler…
sevgiler…