17/2/2009 – ROYAL ICING İLE HAZIRLADIĞIM YILBAŞI KURABİYELERİ
Kategori: (KURABİYE TARİFLERİM) yazan: Meltem tarih: 19-02-2009
ZENCEFİLLİ – PORTAKALLI KURABİYE
Tarifim 36.PDÇSE Ev sahibi mutfaktelaşı için.Arkadaşımız benide davet etmiş.Bende tarifimi kendisine gönderiyor,etkinliğinin bereketli geçmesini diliyorum.
14 Şubat nedeniyle Sevgililer günü için hazırladığım tariflerime öncelik vererek tarif yayımlamaya kaldığım yerden devam ettim.Ancak daha önce hazırladığım sağlık problemlerim nedeniyle bir süre ara verdiğim blogum için birsürü tarifi beklemeye aldım.
İşte o bekleyen tariflerim arasından önceliğim,Yılbaşı öncesi katıldığım kursta hazırladığımız Royal Icing ile hazırlanmış yılbaşı kurabiyeleri.
Kurabiyeleri hazırlarken çok keyif aldım,ortaya çıkanları görenlerin beğenilerini söylemeleri üzerine çok çok mutlu oldum.
Deneyeceklerinde aynı duyguları yaşaması dileğiyle…
Sevgiyle kalın,

Fotoğrafta gördüğünüz noel baba semacığımın benim çikolata üretimi ve kalıplarına olan ilgim nedeniyle hediye ettiği çikolata.Bu konsepte uygun olacağını düşündüğüm için fotoğrafta olmasını istedim….

Kurabiye Mazemeleri:
1 adet yumurta
150 gr.oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı un
1 çay bardağı mısır nişastası
1 pk.kabartma tozu
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı portakal suyu
2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Royal Icing malzemeleri:
1 adet yumurta akı
2 su bardağından 1 parmak fazla ince çekilmiş pudra şekeri
3-4 damla limon suyu
Yeşil gıda boyası
kırmızı gıda boyası
süsleme incileri
Yapılışı:
Pudra şekeri,limon suyu ve yumurta akını,boza kıvamı alana kadar karıştırdım.
Karışımı 3 eşit parçaya böldüm.Bir tanesine gıda boyası eklemedim.Bir tanesine kürdanın ucu ile kırmızı,diğerine yine çok az miktarda yeşil gıda boyası ekleyip güzelce karıştırdım.
Yapılışı:
Oda ısısında yumuşamış tereyağını mikser ile krema kıvamı alana kadar karıştırdım.Üzerine pudra şekeri ilave edip tekrar mikser ile karıştığından emin oluncaya kadar devam ettim.
Karışıma listedeki tüm malzemeyi ilave ettim ve kulak memesi kıvamına gelip,ele yapışmayan bir hamur hazırladım.
Düz bir zemine nişasta serpiştirdim ve hamuru üzerine koyup merdane ile açtım.Çan,ay,yıldız,çam ağacı ve kalp kalıplarla kestim.
Fırın tesisine yağlı kağıt serdim ve hazırladığım şekilli hamurları üzerine düzgünce yerleştirdim.180 C ısılı fırında ortalama 15 dk.pişirdim.
Pişen kurabiyeleri tepsiden dikkatlice fırının ızgara telinde yerleştirdim.Yaklaşık 25dk iyice soğuyana kadar dinlendirdim.
Dinlenip soğuyan kurabiyeleri hazırladığım royal icing ile boyadım.Kürdan yardımı ile noktalar ve çizgiler yaptım ve desenleri oluşturdum.Üzerlerine inci şekerlemelerden yerleştirdim.Güzelce kurumaları için dinlenmeye bıraktım.
Afiyet olsun,











19/2/2009 – hu..huuuu:))
kurabiyeler harika görünüyor arkadaşım..kimbilir tadı nasılda nefistir.ellerine emeğine sağlık..görüşmek dileğiyle..sevgiler..
18/2/2009 – inciciğim,
canım beğenmene çok sevindim.Çok teşekkür ederim.
sevgiyle kal,
18/2/2009 – Meltemcim
Şimdi tekrar girdim ve resim açılıyor. Harika olmuş, çam ağacına bayıldım. Diğerleri de birbirinden güzel, çok yeteneklisin,
Ellerine sağlık.
mail adresim sitemde var zannediyorum ama sen sorunca farkettim yokmuş diğerinde varmış diğer sitemde incininmutfagi.blogspot.com
mail adersim fulyainci@gmail.com
Sevgilerimle,
18/2/2009 – İnciciğim,
Bende sorun yok fotoğraf açılıyor.Blogcudan kaynaklandığını düşünüyorum.Bu sorunu bende diğer bloglarda zaman zaman kendi blogumda yaşıyorum.
Bende senin hazırladıklarını sabırsızlıkla bekliyorum.
sevgiyle kal,
18/2/2009 – Meltemcim
Yazan: incininmutfagi
Bu gün okuldaki dersimiz ROYAL ICING ile kurabiye süslemesi idi,
Senin kurabiye tarifini görünce çok sevindim, ama resm görünmüyor. Resimlerini görmek isterim
18/2/2009 – selam
arkadaşım kurabiyelere bayıldım ellerinize sağlık iyi geceler
17/2/2009 – merhaba
siteme uğrayabilirmisin….iyi akşamlar
canım.
hakıkaten pek cok havalı olmuslar.
ellerıne saglık. tesekkurler sıtende yayınlamıssın.
Beğemene sevindim Sevgili Neslievecan
Çok teşekkür ederim…
sevgiler…